DRONE INFORMATIE

Een drone piloot moet best veel weten voor zijn hobby. Op HobbyPiloot.NL staat alle relevante informatie en alle wetenswaardigheden bij elkaar op één website.

Contact

CAMERA DRONES

Er zijn camera drones in verschillende gewichten, maten, kwaliteiten en prijzen te verkrijgen voor de drone hobbypiloot. Grofweg zijn de camera drones onder te verdelen in “speelgoed”, “mini”, “consumer”, “prosumer” and “professional” drones

LEES MEER

FPV RACE DRONES

l sinds de tijd van Davinci willen mensen zelf kunnen vliegen. Voor degene die niet in een vliegtuig willen klimmen maar wel de sensatie van het vliegen willen ervaren, is rond 2014 First Person View (FPV) bedacht voor drones. Er worden beelden door drone camera opgenomen en op real-time basis doorgestuurd naar de console (of de goggle) van de piloot op de grond.

LEES MEER

DRONE APPS

Of je een DJI drone nu bedient via een telefoon, een tablet of een ingebouwd scherm, er wordt op de achtergrond IOS/Android apps van DJI gebruikt. Daarnaast zijn er een flink aantal nuttige apps van anderen, die -al dan niet in combinate met de drone- door hobbyisten gebruikt kunnen worden.

LEES MEER

SOORTEN EN MATEN

Er zijn zoveel verschillen tussen de drones en wat men er mee doet, dat de drones gecategoriseerd, getypeerd, geclassificeerd worden en dat de combinatie van die zaken bepaald wat je met jouw drone mag doen

LEES MEER

DRONE REGELS

Er zijn diverse instanties die regels bedenken voor drones. Voor ieder type drone zijn andere regels en uitzonderingen van toepassing. De regels zijn vaak plaats/land gebonden. Op HobbyPiloot.NL vind je de wetten en de regels die relevant zijn voor het recreatief vliegen met drones.

LEES MEER